Moikka, Maikki täällä! Yläkerran Marja on sitten muuttanut tuonne asuntoonsa ja se meinas, että minä esittelen sitä, kunse ei itse viitsi. Mikäpä siinä. Marjalla on takka, miksei minulla ole?

Sit se toi pöydän ja nojatuolin sinne, sohvan se oli tuonut jo aiemmin. Ja ne patsaat ja tauluja sieltä Kiinasta, jossa se on ollut pari viimeistä vuotta. Semmosella kaivauksella, jossa on tuhansia sotilaita löytynyt maan alta! Se on niitä ollut korjaamassa ja ttkimassa, aikoi näyttää joskus mulle kuvia sieltä. Ja laatikoston kirjoituspöytälevyn alle oli myös tuonut.. Kävin kurkkaamassa sen asuntoa,siellä se istui nojatuolissa tyytyväisenä! Katsokaa vaikka.

Sil on paljon suurempi asunto kuin minulla, tuohon takan eteen se oli laittanut maton ja nojatuolin, siitä on kiva seurata takan tulen loimotusta talvi-iltoina. Nurkassa seisoi se iso terrakottasotilaspatsas, sen vieressä seinällä oli ripustettuna kiinalaisia miekkoja vai mitä taisteluvälineitä lienevät. Ja tauluja se oli sieltä tuonut paljon, niitä oli melkein seinät täynnä. Js sohva vielä.

Seinät oli tapetoitu ja lattia tummaksi petsattu. Ja ruukunkin se oli tuonut sieltä Kiinasta, se oli nyt tossa takan kulmalla. Tuolla toisella puolella asuntoa ei vielä juuri mitään ollutkaan, pöytä vain ja se kiinalainen kaappi.

Toiste enemmän. Moi. Maikki

Heinäkuun sateisina ja viileinä päivinä tuli hieman mineiltyäkin, pöytälevy on nyt ensimmäinen, minkä sahasin sillä kuviosahalla. Ensin liimasin Bilteman sytyketikkuja yhteen, kun minulla ei ollut mitään sopivaa levyä ja siitä sitten pyöreää, ei se hirveän vaikeaa ollutkaan :). takka pahvista, päällystetty kananmunakennopahvilla, sisällä on tuikkukynttilä, joten tulen loimotustakin saa aikaiseksi, takan saa nostettua ylös niin että tuikun saa päälle, siis patterilla toimiva! Takan päällys on pala kiveä muistuttavaa tapettia. Matto on tuotu ensimmäisestä nukkekodista, taulut olen omista kuvista tulostanut. Miekkailuvälineet (?) sain miniryhmäkaverilta, huomasin myöhemmin omasta valokuvasta, että juuri tuollaisia Kiinassa on kai käytetty oikeasti, kun eräässä näytöksessä siellä miehillä oli tuollaiset kädessä.

Ostin ledvalot ja laitoin ne tuonne kattoon, kaksi Marjalle ja yksi Maikille, johdot vedin vain hyllyn etuosaan kattoa pitkin, ei paras mahdollinen valaistus, mutta minulle riittävä. Laitan vielä muutaman kuvan siitä, miltä tuo hyllykokonaisuus näyttää nyt. Eka kuva ilman valoja vielä.

Marjan asunnon ovi ei vie oikeasti minnekään, mutta ehkä siellä on keittiö tai makuuhuone. Maikin vessassa on erillinen ledvalo, valon sävy erilainen kuin muissa. Marjan tuolit lainassa muualta, aikomus on tehdä oikein jotain tyyliä (näinköhän onnistuisi) tuleviin tuoleihin. Pöydän jalat ovat tyttäreltä joululahjaksi saadusta kepistä.