Kun vuodatus hävitti kaikki mummonmökin vaiheet, laitan ihan uuden kuvituksen ja selostuksen mökille, helpompi näin kuin alkaa vaiheittain täydentämään. Mökin tekohan oli mulla projektina talvella, se alkoi vanhasta roskiksesta löytyneestä pikku talosta, jota pikkuhiljaa remontoin ja nyt se on ulkoseinien maalausta vaille valmis (jos nyt mikään koskaan lopullisesti valmistunee). Laitan joitakin kuvia eri vaiheista ja nykytilanteesta. Kaikki lukuunottamatta pirtinpöytää, toista penkkiä, kiikkutuolia (ne mieheni tekemiä n. 30 vuotta sitten) ja mattoja , joista toinen lahjaksi saatu ja kamarin matto Lahden tuliaisia, ovat omien kätteni valmistamia.

Remontti alkoi tapetoinnilla ja lattian päällystämisellä Bilteman sytyketikuilla. Tapetit laitoin niistä, jotka satuin löytämään kaapistani. Uunin tein pahvista, päällystiilet kananmunakennoa, väritetty peiteväreillä. Liesi pahvia, luukut alumiinifoliosta yms., malli lapsuuskotini liedestä (malli Kotiliesi).

Tässä ollaankin jo aika lailla pitemmällä:

Ja mummokin muutti kotiinsa (kasvot ja kädet tehty itsekuivuvasta savesta), 75 vuotta, mutta reippaasti poimi marjat ja sienet!

Välillä voi lueskella Joenpeltoakin (Elämän rouva, rouva Glad). Suvun kuvat ovat hyllyllä (mieheni suvun kuvia).

Mehustin siirtynyt oikeaan paikkaansa eli liedelle.

Taulu tyttäreni maalaama joululahja äidilleen.

Ikkunan ääressä on valoisampaa lukea.

Kamarin puolella näyttää tältä:

Ja lopuksi koko talo, katto tehty aaltopahvista ja maalattu mustalla peitevärillä.