Olen uusi yrittäjä tällä blogirintamalla, nukkekoteihin noin kymmenen vuotta sitten hurahtanut neljän lapsenlapsen mummi. Ensimmäinen nukkekotini tuli mieheni tekemänä kotiimme jo 31 vuotta sitten tyttäriemme ollessa ihan pieniä ja on siitä asti kokenut monia muutoksia vuosien varrella. Lapset leikkivät tällä aikansa, sitten oli hiljaiseloa monia vuosia ja nyt viimeinen remontti alkoi tänä kesänä ja on vielä kesken. Esittelen talon siinä vaiheessa kuin se on nyt.

Kun taloa tehtiin, ei sitä mitattu mihinkään 1/12 mittakaavaan, niinpä huoneet ovat hieman liian korkeita. Talossa on alkuperäiset lattiat, muu on vuosien mittaan vaihtunut lukuunottamatta muutamaa mieheni tekemää huonekalua.

Talossa on alimassa kerroksessa olohuone ja eteinen, keskikerroksessa keittiö ja ilmeisesti noin 10-12-vuotiaan pojan huone (asukkaita en ole vielä nähnyt, siksi arvuuttelua!). Tämän huoneen sisustus on vielä kesken. Ylimmässä kerroksessa on makuuhuone ja lähes samanikäisten tyttöjen huone päätellen samanlaisista sängyistä. Lisäsiivessä on vielä remonttia kaipaavat pesuhuone ja sauna ja niiden päällä parveke, joka kaipaa myös järjestelyä.

 

Talo kuvattuna hieman yläviistosta, makuuhuoneessa on katossa pieni ikkuna.

 

Parvekkelta on ovi keittiöön.

Talossa eletään nykyaikaa. Se on melkein kokonaan itse tekemilläni huonekaluilla sisustettu, jotkut kuten keittiön punainen kaappi ja keinutuoli, ovat mieheni jo 31 v. sitten tekemiä, muutamia huonekaluja olen saanut myös lahjaksi. Olen varsinainen roskisdyykkari, meillä mietitään kaikesta ennen pois heittämistä, mitä siitä voisi tehdä nukkekotiin! Huonekalujen tekemisessä käytän pääasiassa Bilteman sytyketikkuja, jäätelötikkuja ja ilotulitusrakettien tikkuja sekä paspispahvia ja erilaisia pakkausten jätemuoveja.